Kategorie-Archiv: Djur

Hjälpa elefanterna

rosa betarLäste detta och har lite blandade känslor inför det. Enligt bloggen så ska det vara möjligt att färga betarna på elefanter, noshörningar och andra djur som dödas för sina betar. Det ska tydligen vara en färg som blir permanent på betarna och som färgar dem rosa. Detta ska göra elfenben osäljbara tydligen.

Men enligt denna bloggen så kommer denna lösningen att dels vara för dyr och dels stressa elefanterna på ett ohälsosamt sätt.

Jag ser poängen i båda scenarierna….. men borde det inte gå att kanske försöka utveckla idén? Att det på något sätt skulle gå att missfärga betarna utan att stressa djuren för mycket. Vet inte hur det skulle vara möjligt, men någon borde väl kanske kunna komma på något?

Så jag antar att en delmålslösning är att se till att skänka mer pengar till WWF så att det finns resurser som kan komma på en bra lösning på problemet, eller? :)

Tänk på att det är varmt även för djuren!

svalka av djurenNu när sol och värme har hittat hit är det lätt att vi glömmer bort våra djurvänner. Vi vill gärna vara vid stranden och svalka av oss njuta av solens varma strålar.

Jag vill bara passa på att påminna om att det är varmt för djuren också och de har inte samma möjligheter att svalka ner sig som vi har.

Vatten är oroligt viktigt!!  De till att de har svalt och friskt vatten hela dagen. Om du normalt bara byter vatten en eller två gånger om dagen kan du nu behöva göra det dubbelt så många gånger.

Det kan också vara skönt för djuren att bli avsköljda med svalt, inte kallt vatten, eller avtorkade med en sval fuktig trasa. Du kan sätta igång en vattenspridare vissa tider så kan djuren själva välja om de vill svalka av sig eller inte.

Så om du har djur i inhägnader, löplinor eller liknande så se till att de alltid har skugga någonstans oavsett tid på dagen. Sätt upp ett parasoll eller annat som kan skydda om det inte finns naturligt.

Även djurens matlust kan gå ner under dagen för att de tycker att det är för varmt för att äta. Om detta sker så se till att de får tillräckligt med mat på kvällen om de ätit dåligt under dagen.

Tänk även på våra djurvänner ute i naturen som inte har en husse och matte som tar hand om dem. Skadar inte att ställa ut lite vattenskålar och lägga ut lite sallad om annan mat. När det är varmt och torrt kan både vatten och mat torka ut för de vilda djuren.