Ta hand om din hund i värmen!

Ok, den riktiga värmen har inte kommit ännu men det betyder ändå inte att det kan vara för varmt för din hund, speciellt i bilen!

Om du ser att din hund börjar flämta och få röda munslemhinnor så är detta ett tecken på värmeslag. Andra tecken är att hunden blir apatisk. Större hundar klarar generellt värme sämre än mindre hundar. Även ålder, fetma, sjukdom och ras påverkar hur känslig hunden är för värme.

Om din hund visar något av dessa symtom så försök kyla ner den med blöta handdukar eller kallt vatten. Var försiktig bara, det är inte bra om hunden kyls av för fort. Om hunden har diarré och kräkningar bör du kontakta en veterinär.

Ibland måste man självklart ha med sig sin hund i bilen, men försök då i största möjliga mån att åka tidigt på morgonen eller senare på kvällen när solen inte bränner så mycket. Se också till att du har med dig färskt och kallt vatten om ni ska åka längre sträckor och rasta hunden ofta, gärna vid en sjö eller liknande så den kan kyla ner sig.

Om du ser någon som har lämnat sin hund i bilen så ring polisen på 114 14, om du inte hittar ägaren så klart.

värme i bilen

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>