Ta hand om din katt

Katter 1Detta inlägg kommer att handla om lite enkla saker att tänka på för dig som är kattägare.

* Katter vill ha fin och bra mat. För att en katt ska må bra behöver den riktigt fin och bra mat. Detta eftersom katter i det vilda är jägare och därför tillhör toppen av näringskedjan. Så lägg några extra slantar på din katts mat.

* Katter behöver aktiveras. Det är som sagt jägare och är anpassade för jakt där de rör sig mycket, explosiva rusher och klättra. Så för att din katt ska må bra så behöver de att du leker med den, att den har leksaker och möjlighet att klättra.
Raskatter har dock inte riktigt lika stort behov av detta, som till exempel bondkatter, då de är framavlade för att vara innekatter.

* Katter vill ha flera ställen de åter och dricker på. När de är jägare så har de stora revir som de strövar runt i men olika drickplatser. Så ha gärna skålar på flera ställen för din katt.

* Ge helt blötfoder. När katter i det fria strövar runt i sina revir kan vatten vara en bristvara. Men eftersom katter är köttätare och äter färskt kött som innehåller vätska så behöver de inte lika mycket vatten. Detta gör att de naturligt inte dricker så mycket som kanske borde när de åter torrfoder. Detta leder till att urinen blir mer koncentrerat vilket kan leda till njur- och urinsjukdomar.

* Kattens låda ska aldrig vara nära en matplats. Katter är väldigt renliga djur så att ha toaletten när där de ska äta är helt oacceptabelt för en katt. Det ska också finnas riktigt med torr och ren sand så de kan gräva ordentligt när de är klara.

 

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>